m
m
Image Alt
Orange5

Laura van Waas

Met het Haagse Vredespaleis als decor, Tilburg University en de UNHCR als opdrachtgever en gasten uit meer dan 70 verschillende landen was het internationale congres over staatloosheid een bijzondere bijeenkomst. Orange5 Event Catering mocht er in september de aankleding en catering verzorgen. Laura van Waas, Manager Statelessness Program van de universiteit, vertelt waarom ze voor Orange5 koos en hoe dat beviel.

Internationaal congres

Dit meerdaagse internationale congres over staatloosheid was de eerste in zijn soort. Nooit eerder kwamen zoveel overheden, ngo’s en onderzoekers uit de hele wereld bijeen om hierover hun kennis te delen.

Wereldwijd zijn er nog altijd zo’n 10 miljoen mensen staatloos: ze hebben geen nationaliteit en je kunt zeggen dat ze juridisch niet bestaan. Daar willen we een einde aan maken en daar moest dit congres een belangrijke rol in spelen.

Goed en gastvrij

Kortom: bij het First Global Forum on Statelessness wilden we dat alles klopte. Het Vredespaleis gaf ons een aantal opties voor cateraars, waaronder Orange5 Event & Catering.

 

Juist omdat bij Orange5 alles van planning tot uitvoering in goede handen was, konden wij ons op die inhoud richten. Want daar draaide het om.

De beste waar voor ons geld

Na het bekijken van de offertes en na gesprekken was het snel duidelijk dat zij de beste waar voor ons geld gaven en dat ze het meest lieten zien heel flexibel te zijn en echt mee te denken. Dat ze ook nog duurzaam doen en denken paste goed in de context van deze internationale mensenrechtenbijeenkomst. Die context is voor ons heel belangrijk: we wilden dat het goed en gastvrij was, maar niet overdreven en overdadig. Dat voelde Orange5 prima aan. Ze snapten precies wat we wilden.

Welkom met barista’s

De vertaling naar de juiste toon klopte in alle facetten. De bloemen, het meubilair, de service en de catering. Bij wat ze serveerden, hielden ze ook goed rekening met die tientallen eetculturen: daar was iedereen heel tevreden over. Dat begon al bij binnenkomst, toen barista’s onze gasten verwelkomden met de koffievariant waar ze zin in hadden. Dat was voor elke gast een fijn welkom.

Een succes

Nu het congres achter ons ligt, kunnen we concluderen dat het inhoudelijk een succes was. Er zijn ontzettend veel contacten gelegd en ideeën gedeeld. Juist omdat bij Orange5 alles van planning tot uitvoering in goede handen was, konden wij ons op die inhoud richten. Want daar draaide het om.